Marc Verbeeten gestopt als voorzitter

Marc Verbeeten stopt als voorzitter van energiecoöperatie Boxtel

Per 5 februari 2016 is Marc Verbeeten als voorzitter van de energiecoöperatie Boxtel gestopt. Ruim 3 jaar heeft Verbeeten leiding gegeven aan de coöperatie en samen met veel Boxtelaren gebouwd aan de verduurzaming van de energievoorziening in Boxtel. In die tijd is de ECB uitgegroeid tot een begrip, zowel in als buiten Boxtel, niet op de laatste plaats door de aansprekende projecten die de coöperatie heeft  gedaan.

Nu er een stabiele organisatie staat, met een goed plan voor de toekomst en een aantal projecten op de plank, heeft Verbeeten ervoor gekozen om plaats te maken voor een opvolger die de organisatie verder kan verankeren in de Boxtelse (en Liempdse en Lennisheuvelse) samenleving. Verbeeten houdt zich graag bezig met projecten voor de ECB en, naarmate die projecten complexer en tijdrovender worden, zijn deze steeds moeilijker te combineren met het voorzitterschap. Verbeeten heeft om die reden een keuze moeten maken, met zijn afscheid tot gevolg.

Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde periode. Verbeeten heeft een buitengewoon belangrijke bijdrage aan de ECB geleverd en zonder die bijdrage zou de ECB niet staan waar die nu staat. Het doet het bestuur dan ook goed dat hij zich zal blijven inzetten voor de ECB, zij niet meer als bestuurslid.

Het bestuur gaat nu op zoek naar een nieuwe voorzitter en versterking van het bestuur. Samen met de Raad van Toezicht hebben we daarvoor het profiel opgesteld en de komende weken gaan we gericht gesprekken voeren met mensen die we op het oog hebben.

De lopende zaken worden tot een nieuwe voorzitter aangetrokken is waargenomen door Jan van der Weijden (voorzitter a.i.), Rob Moonen (penningmeester) en Rutger Boogers (secretaris)

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.